Företag som inte satsar på kundtjänst

Jag förstår inte företag som inte förstår att kundtjänsten är en av dess mest värdefulla tillgångar. Jag vet inte hur många gånger man har ringt till kundtjänst och blivit dåligt bemött och får prata med folk som absolut inte vet ett dugg om företaget dom jobbar på.

Många gånger när man ringer till ett företags kundtjänst kan man hamna på ett stort callcenter som agerar ”kundtjänst” åt ett flertal olika företag samtidigt. Att då tro att någon ska ge ett väldigt bra och påläst intryck låter i mina öron dömt att misslyckas…

I mitt företag(Ja jag är medveten om att det är lite annorlunda att jämföra ett företag med tiotal personer och företag med tusentals anställda) så är det framförallt jag och några av mina mest erfarna kollegor som tar hand om kundtjänst. Vi uppmuntrar också våra kunder att ringa till oss genom att vi har ett 020 nummer och generösa öppettider.

Vi satsar otroligt hårt på att ge bästa möjliga bemötande över telefon eftersom vi vet att det är det första intrycket många kunder får av vårt företag och att vi inte då har råd att verka nonchalanta och okunniga.

SvD’s artikel om kundtjänst

Tags:

Leave a Reply