Google Apps

Har under de senaste månaderna bestämt mig för att tag tag i små problem som skapar problem för oss på sikt.
Nu har turen kommit till vår mail

Vi har behov av att komma åt vår mail från flera olika datorer och jag personligen gillar att jobba via Outlook och inte via något jobbigt webbgränssnitt. Har därför haft en Hosted Exchange lösning från Midpoint. Vi var väldigt nöjd med lösningen förrutom på två punkter.

1. Priset – Att betala 149kr per månad och användare för 2gb utrymme. Vi har därför delat upp vår mail lösning och haft vissa interna mailadresser på en annan domän där vi kört en enkel webbmails lösning och de mail adresser som vi använder ut till kund har gått via bgavideo.com och Midpoint. Det har dock skapat onödigt krångel när våra mail adresser har legat på olika domäner och olika gränssnitt.

Här erbjuder Google Apps ett betydligt bättre alternativ med ett lagringsutrymme på 25gb och ett pris på 325kr per år och användare. Här kan du även välja mellan ett smidigt webbgränssnitt (gmail) eller köra via Outlook och IMAP som vi gjort tidigare

2. Spam – Vi har fått löjliga mängder spam (uppåt 1000mail per dag) och av dessa så har en lite för stor del letat sig till min inkorg och inte till skräppost mappen.

Här är det ännu för tidigt att utala sig men jag tycker iallafall att vi ser en markant skillnad när vi använder Google apps. Hoppas det håller i sig.

Vi har nu kört Google Apps ett par dagar och hittils är jag och alla andra väldigt nöjd med hur det fungerar

Tags:

Leave a Reply