Ett till ben att stå på

Har en längre tid funderat på verksamheter som ska kunna komplettera det vi arbetar med idag. Har tittat på flera olika områden som skulle kunna fungera som ett komplement men där vi ändå vänder oss mot ungefär samma kundgrupp.

Nu har jag äntligen hittat en idé som jag tror stenhårt på och det är digital framkallning och då framförallt ”premium” segmentet med
Canvastavlor, förstoringar och kalendrar.

Tanken är att satsa hårdare på våra butiker och genom att erbjuda både våra gamla tjänster med digitalisering av gamla filmer med digital framkallning skapa oss ett bredare kundunderlag.

När jag har studerat konkurrenterna inom vårt nya område så har jag inte blivit särskilt imponerande. Personligen tycker jag det är fantastiskt vad du idag kan göra med dina bilder med egna tavlor, förstoringar och kalendrar.

Dock är de flesta konkurrenter extremt inriktade på små pappersbilder där det råder ett stenhårt priskrig. Där man istället borde fokusera på premium produkter enligt mig. Där butikerna ska ge inspiration vad man själv kan göra med sina bilder.

I samband med detta har vi nu fräschat upp inredningen i vår butik i Stockholm och valt att fokusera på att skapa en bra ”butikskänsla”

Gamla kundmottagningen:
IMG_0084
Vår gamla kundmottagning innan vi dekorerade om.
Till höger skymtar rummet där vi har vår nya kundmottagning

Butiksdelen:


Alla bitar är inte på plats ännu men det börjar närma sig.

Leave a Reply