Mål & Planer 2011

2010 har varit ett fantastiskt år för oss och jag räknar med att 2011 kommer bli ännu bättre!

Fler butiker:
Vi ska fortsätta och etablera oss i fler städer. 2 nya butiker är redan spikade. Den första är en gammal fotobutik i Jönköping som från 1 januari blir vår.

Nästa projekt är en butik i Gävle. I Gävle har vi redan idag stora delar av vår produktion och administration och en liten kundmottagning. 1 mars kommer vi öppna en riktig fotobutik i centrala Gävle där planen är att etablera en riktig fotobutik.

Utöver det så är målet att öppna minst 2 nya butiker under sommaren. Det största problemet är att hitta bra butikslägen. Letar konstant och hoppas att det löser sig under våren

Öka vår omsättning
Målet för 2011 är att få upp omsättningen till över 20 miljoner. Under 2010 omsatte vi totalt 13,5 miljoner (Med mina företag + fotobutiken vi köper i Jönköping)

Om våra satsningar på nya fotobutiker lyckas + att vi håller uppe samma omsättningsökning på befintliga butiker så tror jag detta kommer lyckas. Det viktigaste är dock att vi fortsätter hålla en hög vinstmarginal. Om vi inte kan växa med bra lönsamhet så är inte ökad omsättning värd ett dugg.

E-handel
Har länge varit intresserad av E-handel men har aldrig blivit av att starta något projekt. Det ska det bli ändring på under 2011 då vi ska dra igång ett projekt med canvastryck på internet. Hade igår ett möte med Tore som ska hjälpa mig att bygga sidan exakt som vi vill ha det.

Hoppas på att vara igång någon gång i sommar om allt går som planerat.
*Uppdaterat 4 januari* Domänen är nu iallafall införskaffad. Nu börjar SEO arbetet 🙂 Canvas tavlor & Framkallning

Bygga egen lokal
Är en dröm som jag har haft ett par år. Nämligen att köpa mark och bygga en lokal som är anpassad för vår verksamhet och där vi också har rejält med plats för att fortsätta växa. Detta är ingenting som kommer förverkligas under 2011 men tanken är att iallafall börja planera och kanske eventuellt köpa mark.

Jobba lite mindre
Detta är det mål som jag tror kommer bli svårast att klara. Jag älskar mitt jobb för mycket helt enkelt. Men tror jag skulle tjäna mycket i effektivitet och jobba smartare om jag jobbade färre timmar. Justnu så snittar jag runt 90 timmar i veckan och knappt någon semester

Det var allt! Gott nytt år!

Leave a Reply