TV Reklam – Något för oss?

Har under de senaste veckorna funderat hur vi ska utveckla vår marknadsföring och inte bara köra på i samma stil som tidigare. Har därför varit i kontakt med TV4 och ett par produktionsbolag gällande att sätta ihop en TV reklamkampanj. Problemet är kostnaden.

Många gånger när vi testar någonting nytt så gör vi en väldigt begränsad kampanj för att se om responsen är den rätta. Med TV reklam är dock inte detta möjligt på samma sätt. Här får vi räkna med att lägga minst 250 000kr för att få en vettig kampanj. Känns dessutom ganska svårt att räkna på hur responsen blir.

Sitter därför i ett dilemma om jag ska våga lägga en stor del av vår reklambudget på ett nytt oprövat kort. Dessutom ser jag ett problem i att annonserna körs under en begränsad tidsperiod på 7 dagar vilket gör att det kan bli kämpigt för oss att hantera alla förfrågningar.

Sitter och väger både fördelar och nackdelar justnu och har ännu inte kommit till en vettig slutsats hur vi ska göra….

Tags: ,

2 Responses to “TV Reklam – Något för oss?”

  1. Tore skriver:

    Tja! De jag har hört som la pengar på tv-reklam fick i princip ingenting tillbaka. Läste bloggen till en kille som hade ett tryckeri. Han beskrev det som att ta riva sönder 45000 kr medan han stod i en kall dusch. TV-reklam är skitsvårt att mäta och det största säljargumentet är ”varumärkesstärkande” vilket är ett påhittat argument som bara fungerar på chefer med för stora egon. 🙂

    Jag tycker du ska fundera på andra sätt att nå ut. Kanske samarbeten med fotbollsföreningar i trakten? De skulle kunna sälja ”digitaliseringar” till sina farföräldrar och få en del av kakan. Kanske inte världens bästa idé men riskfritt upplägg för dig.

    Skippa iaf tv-reklamen 🙂

  2. Björn Andersson skriver:

    Tänkte en extra sväng men blev att jag körde ändå. Kommer gå ut på TV4 i mitten av mars. Så i värsta fall testar jag en kalldusch för 200 000kr+moms 🙂

Leave a Reply