Tips på hur man inte ska göra

Jag upphör aldrig att förvånas hur många småföretagare inte verkar förstå vad service innebär.

Vi skulle sätta upp en VPS server och var i kontakt med ett par leverantörer och hittade en som verkade vettig (och som var rekommenderad på diverse forum). När vi mailade till dom och sa att vi ville anlita dom fick vi prisuppgift och leveranstid.

Leveranstiden var 10 dagar vilket var ett stort problem för oss eftersom vi stod utan leverantör inom 7 arbetsdagar.

Tänkte att det kan ju inte vara några problem att lösa så jag mailade och sa det till leverantören men det var tvärt nej. Det var nämligen omöjligt att garantera på endast 7 dagar… Paketet som vi skulle teckna hade en kostnad på 3500kr per månad vilket innebar 42 000kr per år. Tittade upp företaget som stod bakom och ser att deras omsättning ligger på 6 miljoner.

Vi omsätter idag över 10 miljoner men skulle aldrig någonsin ha en tanke på att hantera en kund på det sättet. Behöver en kund sitt arbete gjort snabbare eller behöver hjälp med något som ligger utanför vårt normala arbetsområde så ser vi ALLTID till att lösa det. Visst att vi då ibland måste ta mer betalt för att täcka våra kostnader.

Men att blankt säga nej till en kund skulle vi aldrig göra….

Hur det löste sig? Vi satt upp vår egen server och kör allt i egen regi. Vi kommer tjäna in kostnaden redan inom 1 år så vi ska egentligen bara vara glada 🙂

Leave a Reply