Mål för 2016

Jag hoppas och tror att 2016 ska bli ett minst lika spännande år som 2015 blev. Mina mål som företagare 2016 är:

Omsättning – Öka med 25%
Det kommer bli tufft att öka hela företagets omsättning med minst 25% (och snudda 50 miljoner…) men jag ska göra allt jag kan för att lyckas. Har enormt med idéer för vad vi ska göra.

Det kommer inte handla om att öppna fler fysiska butiker (om inte rätt läge dyker upp då vi alltid räknar på alla fotobutiker som är tillsalu) utan mer om att jobba med det vi faktiskt har och öka på alla butiker. Sen ska givetvis e-handeln stå för en stor del av vår tänka tillväxt.

Norge – Testa nya vägar
Vår lyckade ehandelssatsning i Norge har gett mersmak. Planen för 2016 är att testa marknaden med överföring av film genom att besöka köpcentrum i olika Norska städer och se vilket intresse som finns. Slår det väl ut är det naturliga steget en fysisk butik i Oslo där vi både kan hjälpa till med filmöverföring men såklart också sälja fotoramar och vara ett utlämningsställe för vår Norska e-handel.

E-handel – Öka med 75%!
Hittills i år håller målet och vi ligger 85% på vår ehandel. Men 3 dagar är en ganska kort period av ett år 🙂 Det som gör att jag tror att vi kan klara målet är att vi har vårt Norska ben som kommer bidra mycket mer under 2016.

E-handel – Öppna i Finland
Går allt som planerat ska vi även öppna vår e-butik på Finska under 2016. Det känns som en större utmaning än Norge p.g.a språket. I Norge kunde jag sköta mycket av jobbet själv med att få allt på plats. Det kommer jag verkligen inte kunna göra i Finland. Smygpremiär kan ske redan under våren. Riktigt på gång hoppas vi kunna vara under hösten.

Bygga en egen ehandelsplattform
Jag är otroligt less på vår nuvarande leverantör. Jag har massor med funktioner jag vill ha gjorda och givetvis betala för. Att då vänta 4-8 månader på att få saker är inte kul. Jag vill att saker helst ska ske igår. Därför håller vi på och tittar på att ev. på sikt bygga någonting helt eget där vi har en konsult som gör jobbet (och där vi också har möjlighet att enkelt ta in flera…)

Detta innebär inte att jag är missnöjd med nuvarande leverantör utan jag förstår deras perspektiv också. Men för mig som vill framåt är det inte roligt… Vi räknar med att ha ett embryo igång under våren 2016 till ett av våra mindre projekt som handlar om att beställa personliga studentskyltar och tillbehör.

One Response to “Mål för 2016”

Leave a Reply