Google Adwords

Efter mitt roliga e-mail ifrån Google Adwords för ett par dagar sedan bestämde jag mig för att börja läsa på lite om Adwords. Har använt Adwords sen 2005 och lägger idag femsiffriga belopp på annonseringen varje månad för BGA Videoproduktion. Med tanke på de relativt stora belopp jag spenderar varje månad kanske det vore läge att läsa på och fundera på min strategi.

Det som gjorde att jag verkligen hajade till var att se hur två annonser jag körde skiljde sig otroligt i CTR (klickfrekvens). Jag förstod givetvis redan före att det skiljde beroende på hur annonsen var utformad men att se en klickfrekvens på 0,01% på min sämsta annons och 1,84% på min andra gjorde att jag insåg att någonting måste göras.

Adwords

Adwords

Har nu spenderat åtskilliga timmar att läsa på och även gjort en total makeover på min annonsstrategi. Har även kapat bort vissa ord som hade en otroligt låg CTR och en hög bonuce rate (Över 70%) Eftersom jag har förstått att detta kan skada mina övriga Adwords kampanjer. Dock har dessa ord gett relativt mycket besökare. Men att få besökare som är totalt ointresserade av mina tjänster är ju långt ifrån optimalt och dessutom betala för det 🙂

Får se hur min satsning på Adwords fortsätter. Ska återkomma med en rapport om en månad över hur det har gått.

Tags: , ,

Leave a Reply