TV Reklam – Uppföljning

Med stora förväntningar drog vi igång vår TV reklam 22 mars som därefter gick fram till 5 april.
När reklamtiden var slut så trodde vi att det skulle ge bra resultat. Vi hade fått ungefär 2000 extra besökare och som dessutom hade visat samma beteende som vanliga besökare med sidvisningar tid på sidan osv.

Dock fick vi knappt några extra telefonsamtal vilket gjorde mig fundersam men hoppet fanns fortfarande kvar.

Nu 4 veckor efter att reklamen har slutat sändas kan vi summera och se att det har gett oss 19 direkta kunder. Vilket ger oss en snittkostnad per kund på 10 000kr vilket kanske inte är helt optimalt när vår snittorder ligger på 3-4000kr 🙂

Dock är det väldigt svårt att med säkerhet säga att det är en flopp. Om 2000 människor har fått upp ögonen för oss eller blir påminda att vi finns så kan det resultera i jobb genom framtida reklam i andra medier.

Det är ju också väldigt svårt att säga om det var att dom först såg vår butik eller om det var när dom såg TV reklamen eller såg vår annons i tidningen som verkligen fick kunden att ta sitt köpbeslut

(Vår statistik över antalet kunder grundar sig på att vi alltid frågar kunden vart dom först hörde talas om oss)

Ångrar jag mig? Nej absolut inte! Nu vet jag dock att TV reklam inte är ett medie som vi ska fortsätta satsa på.
(Jag kunde också ha lyssnat på Tore som sa ”De jag har hört som la pengar på tv-reklam fick i princip ingenting tillbaka. Läste bloggen till en kille som hade ett tryckeri. Han beskrev det som att ta riva sönder 45000 kr medan han stod i en kall dusch. TV-reklam är skitsvårt att mäta och det största säljargumentet är ”varumärkesstärkande” vilket är ett påhittat argument som bara fungerar på chefer med för stora egon. 🙂”)

Leave a Reply