Att välja riktning

Förra sommaren satt jag och gjorde upp planer för hur vi skulle arbeta under hösten 2008 och 2009. Min plan var då att fokusera mer på BGA Kopieringstjänst det har dock inte hänt utan vi står kvar och stampar på samma låga nivå som för ett år sedan där vi tar de ströjobb som dyker upp. Vi får en heldel förfrågningar som vi måste tacka nej till eftersom vi har för låg kapacitet och för mycket manuella rutiner vilket ger oss för hög prisbild.

Nu sitter jag igen och planerar vilken riktning vi ska ta i höst.
Det jag står och väljer mellan är:
1. Expansion mot Norge
Köra vidare med vårt koncept i Sverige och samtidigt börja bearbeta den Norska marknaden. Vi har redan idag en del Norska kunder och vi har egentligen det mesta färdigt för att börja jobb mot Norge. Problemet som jag ser här är att det blir svårt att hålla fokusen mot två marknader samtidigt. Fördelen är en helt ny marknad vilket är en utmaning där jag ser en hög potential.

2. DVD-Kopiering och kringtjänster till BGA Videoproduktion
Här handlar det om att göra de investeringar som behövs för att kunna göra en satsning på BGA Kopieringstjänst. Kan ses som ganska vanskligt med tanke på nuvarande konjunktur att försöka slå sig in på ett helt nytt område där vi varken har rutin eller kontaktnät. Samtidigt skulle vi ha en stor fokus på vår Svenska marknad i BGA Videoproduktion och testa några intressanta kringtjänster som jag vet att våra kunder efterfrågar.

Kommer bli många sömnlösa nätter innan jag kan bestämma mig vilket håll jag vill gå åt. Helst skulle jag göra båda samtidigt eftersom jag tror starkt på båda områdena och att det vore jäkligt roligt 🙂 Har dock lärt mig med åren att det är bättre att skynda långsamt och inse att man inte hinner med allt samtidigt och att planer ofta ändras…

Tags:

Leave a Reply