Ny lager/produktionslokal

Under 2015 insåg vi att vi aldrig kommer kunna sitta kvar i våra nuvarande lokaler. Det finns helt enkelt inte plats. Att hitta en passande lokal är inte det lättaste men tillslut hittade vi en lokal som faktiskt hade allt vi behövde! Bra takhöjd, inte massa pelare, bra möjligheter till godsmottagning + smart utformade kontor. Till att börja med hyr vi 2150kvm men har option på att hyra ytterligare 2700kvm vilket ger oss en enorm möjlighet att kunna växa utan lagerproblem.

Idag sitter vi på 1400kvm i en dålig planlösning (flera mindre lokaler som blivit en stor lokal) massor med pelare och låg takhöjd…

Nu har vi fått tillgång till våra nya lokaler (Allt är inte klart men till februari ska allting vara på plats utom kontorsdelen som blir klar i mitten av februari) och har börjat det långa arbetet med att få ordning på allt.

Det vi börjar med nu är att förbereda vår produktion (överföring av analog film till digitalt) Detta måste vi ha klart under fredagen då vi helt hade missat den ”lilla” detaljen att vi behövde ett bra nätverk + eldragningar för alla maskiner. Men Midroc i Gävle ställde verkligen upp och ser till så allt blir klart i tid så vår plan kan fungera.

Tidsplan i korthet:

1-4 februari
Flytta vår produktionsdel (som handlar om att digitalisera analog media) och få ordning i nya lokalen. Detta gör vi helt i egen regi med egen personal.

8-11 februari
Flytt av ramverkstaden (Där vi tillverkar måttbeställda fotoramar och passepartouter) / central bildproduktion. Här tar vi hjälp av en flytt firma att packa ner och transportera alla maskiner till vår nya adress

25-28 februari
Det största momentet som handlar om att flytta hela vårt lager. Tanken är att packa alla paket på torsdagmorgon och därefter börjar flyttfirman packa ner och transportera till nya lokalen. Därefter tar vår egen personal över och lägger upp allt i hyllor och antecknar nya lagerplatser. Går allt som beräknat ska vi kunna vara igång och skicka paket på måndagen 29 februari (Vilket bara innebär att vi har fredagen 26 februari som vår verksamhet ligger nere)

Förberedelser:
1 februari får vi leverans av våra nya lagerhyllor som vi kommer montera upp med egen personal så att dom är redo 25 februari. Pallstället levereras och monteras i leverantörens regi.

Jag ska göra ett tappert försök att göra löpande blogginlägg om hur arbetet fortskrider och uppdatera med bilder och vilka hinder som vi stöter på….

Lite bilder på det lilla som är gjort nu:
IMG_0814 IMG_0805 IMG_0817

Ritning/Skiss:
Ritning-ny-lokal

Leave a Reply