Lösning på våra Telefonproblem

Vi uppmuntrar våra kunder att ringa till oss genom att ha generösa öppettider på vår kundtjänst (9.00 – 21.00 alla dagar) eftersom vi tycker det är betydligt enklare och ger en bättre kontakt när kunden kan ringa till oss.

Tidigare har vi löst det genom att ha ett 020 nummer kopplat till en mobiltelefon och därefter vidarekopplat vid upptaget till nästa mobiltelefon osv. Det fungerade bra fram till för ungefär ett år sedan när det ringdes mellan 10-20 samtal per dag.

Under det senaste året har det dock inte alls fungerat på ett bra sätt med kunder som blir bortplockade eller inte kommer fram eftersom alla våra telefoner har varit upptagna. Dessutom har våra telefonräkningar sprungit iväg med alla överkopplingar och vårt telefonsystem har varit som en djungel med olika telefoner som kopplar vidare i en salig blandning

Har länge sneglat mot IP telefoni som en möjlig lösning på våra problem. Men har dock känt mig en aning tveksam efter mina erfarenheter för ett par år sedan när tekniken inte var mogen vilket gjorde att telefonitjänsterna fungerade betydligt sämre och ibland inte alls.

För ett par veckor sedan började jag ta in offerter och ta en noggrannare titt på olika leverantörers erbjudande och fastnade för Cellip

Efter lite uppstartsproblem och säljare som lovade för mycket är vi nu igång och är hittills väldigt nöjda med de möjligheter och flexibilitet som erbjuds. Vid hög belastning kan vi nu låta alla våra butiker hjälpa till i kundtjänst och på så sätt minska belastningen och öka servicenivån.

Som vi har lagt upp vårt system nu placeras alla inkommande samtal i telefonkö och vi kan vara upptill 4 personer som samtidigt betar av vår kö. Det gör att vi kan hålla våra kötider till ett minimum. En normal dag har vi i snitt 50-100 inkommande samtal.

Dessutom erbjuds en bra statistiktjänst så vi kan se hur länge våra kunder har suttit i kö och på vilka tider som det är mest samtal. Vilket är otroligt viktigt för att på sikt ha en bra bemanning.

Ett till stort plus är att vi nu enkelt kan koppla de som ringer till rätt person vilket tidigare var omöjligt för oss

Tags:

Leave a Reply