Archive for maj, 2011

Visitkort

fredag, maj 6th, 2011

De senaste 2 åren har jag varit utan visitkort och det känns ofta ganska dumt när man är på något möte eller träffar en affärskontakt. Den största anledningen till att jag varit utan visitkort är att jag blev så less på visitkort av papper som blev skrynkliga och fula redan efter något vecka (Kanske delar ut dom för sällan?)

Nu har jag istället valt att beställa visitkort som är gjort av plast. Hoppas på att dessa håller bättre. Beställde mina visitkort hos Profilcard som verkar ha mycket roliga och intressanta lösningar.

Såhär har jag tänkt att mina visitkort ska se ut….

Framsida:

Baksida:

Att driva butiker på flera orter

söndag, maj 1st, 2011

Idag är vår verksamhet spridd på 8 olika butiker. Det innebär mycket resande för att se att alla butiker fungerar som planerat och att vi fungerar som en enhet.

I fjol var extremt för mig och jag hade över 250 hotellövernattningar och befann mig nästan konstant på resande fot. I år har jag dragit ner mitt resande och räknar med att landa omkring 120 hotellnätter. I snitt befinner jag mig på resande fot var 3e vecka.

Vecka 19 ska jag ut på resande fot och besöka alla våra butiker och då ser mitt schema ut såhär:

Söndag
Åka ifrån Gävle till Malmö med vår budbil. Har även ett möte inbokat på vägen då jag ska titta på en ny butikslokal på en ort där vi ev. planerar att etablera oss.

Måndag
Vara med i Malmöbutiken 10-19 för att höra hur produktionen och kundkontakten fungerar. Även ha ett kort möte med en elektriker och snickare för att göra vissa ombyggnationer. Ska även integrera vårt kassasystem med vår kortterminal så mängden arbete per transaktion minskar.

Ska även göra vissa förberedelser av butiksrenoveringen som ska ske av Malmöbutiken i juni,

Tisdag
Vara med i vår Göteborgsbutik 10-18 för att se hur produktion och kundkontakt fungerar. Ska även här integrera vårt kassasystem med kortterminalen

Onsdag
Vara i vår butik i Jönköping 10-19. Har möte med snickare och målare inför vår ombyggnation som ska ske i slutet på juni. Även här ska jag vara med och se hur butiksarbetet fungerar och om det är några frågetecken eller problem.

Torsdag
Då är jag uppe i Stockholm i vår butik på Södermalm 10-19. Ska här installera ett nytt kassasystem som vi tidigare har installerat i våra andra butiker. Även hålla ett gäng anställningsintervjuer då vi söker 2 personer till våra Stockholmsbutiker. Kommer även här att se hur produktionen och kundkontakterna fungerar.

Fredag-Söndag
Då är det dags för Östermalm och även här kommer jag titta hur produktionen och kundkontakterna fungerar. Här kommer jag då befinna mig 10-19. Därefter ska jag möta upp med vår butikskoordinator då vi ska fortsätta renoveringen/möbleringen av vår nya butik i Sundbyberg. Detta ska vi jobba med från fredag 19 till söndag förmiddag. Söndagen kommer avslutas i Gävle där vi ska göra några förändringar av butiken som vi inte hunnit göra tidigare.

Så ser en typisk resevecka ut för mig 🙂