Archive for april, 2014

9e butiken helt klar (Nästan)

onsdag, april 16th, 2014

Om en liten stund lämnar jag Stockholm för den här veckan. Nu är vi klar med den grafiska profilen på butiken både invändigt och utvändigt och hela vårt sortiment är på plats i butiken. Det känns faktiskt riktigt bra och vi är riktigt nöjd med resultatet. Det som är kvar att göra är att få upp en ny innervägg för att kunna få plats med ett ännu större sortiment och även kunna separera produktionsdelen från butiken. Men det får bli ett projekt att ta tag i lite senare i år.

Så här blev iallafall resultatet: 

Måttbeställda tavelramar

tisdag, april 8th, 2014
Under ett par års tid har vi erbjudit måttbeställda ramar i våra fysiska butiker. Vi har dock ej tillverkat ramarna själv utan dessa har gjorts hos en extern ramverkstad. Det har fungerat okej men inte helt optimalt tyvärr.
Då vi inte har tillverkat ramarna själva har leveranssäkerheten inte varit helt hundra och dessutom har priserna varit lite för höga. Det har gjort att vi har varit på jakt efter egna maskiner för att kunna starta en egen tillverkning. Våren 2013 hittade vi äntligen det vi sökte nämligen en befintlig ramverkstad som skulle stänga i Småland. Vi hyrde den största skåpbilen vi hittade (för B-körkort…) och åkte ner och köpte allting. Förutom en komplett maskinpark fanns också tusentals meter ramlist så det var en hel del att packa…
Vi led dock av extrem platsbrist i våra lokaler i Gävle vilket gjorde att det dröjde tills hösten 2013 innan vi kunde få alla maskiner på plats. Därefter började en inkörningsperiod tills vi fick ordning på maskinerna (och vår prissättning) men för någon månad sedan blev vi äntligen klar med allt och kände att vi kunde lansera tjänsten mot kund.
Sen ett par veckor tillbaka kan man nu köpa måttbeställda ramar via vår hemsida. Det enda man behöver göra är att välja ut vilken ram man vill ha och därefter ramens storlek. Många av våra konkurrenter på internet skickar inte glas utan tvingar kunden att skaffa det själv. I våra priser ingår alltid glas och alla ramar upptill 70×100 cm skickas via DHL Servicepoint. Vi kan även tillverka ännu större ramar (upptill 100×160 cm) dessa kan hämtas i någon av våra butiker.
Mycket är givetvis kvar att förbättra men sidan fungerar och det har redan börjat kommit in lite beställningar. Närmaste projekt är att få ut ännu fler ramar att välja mellan. Även att hitta ett enklare sätt för kunderna att hitta just den ram som dom söker.
Klicka här– för att komma till vår ramverkstad
Bilder från när vi lekte flyttgubbar:
2013-05-29 16.20.12 2013-05-29 16.20.06 2013-05-29 14.00.56

Vi öppnar vår 9e butik

fredag, april 4th, 2014

I lördags (30 mars) åkte jag och min kollega ner till Stockholm och fick nycklarna till en ny butik som vi hade köpt. Butiken var tidigare fristående fotobutik där den nuvarande ägaren ville sälja. Vi har därför ägnat de senaste 7 dagarna åt att renovera butiken och anpassa allting för att passa vår inriktning. Mycket detaljer är kvar men det kommer vi åtgärda inom dom närmaste veckorna. Men grunden är iallfall på plats och butiken är redo för att öppna som en BGA butik. Så fr.o.m. måndag 7 april finns det nu totalt 9 BGA butiker runtom i Sverige.

Butikens adress är Folkungagatan 132 i Stockholm. Har du vägarna förbi finns jag på plats 7-9 april…

Efter 7 dagars galet jobbande från mig och min kollega är det här resultatet: