Archive for februari, 2010

Uppfräschning av vår butik i Stockholm

måndag, februari 22nd, 2010

Helgen har ägnats åt att möblera färdigt klart vår butik i Stockholm.

TV Reklam – Något för oss?

fredag, februari 12th, 2010

Har under de senaste veckorna funderat hur vi ska utveckla vår marknadsföring och inte bara köra på i samma stil som tidigare. Har därför varit i kontakt med TV4 och ett par produktionsbolag gällande att sätta ihop en TV reklamkampanj. Problemet är kostnaden.

Många gånger när vi testar någonting nytt så gör vi en väldigt begränsad kampanj för att se om responsen är den rätta. Med TV reklam är dock inte detta möjligt på samma sätt. Här får vi räkna med att lägga minst 250 000kr för att få en vettig kampanj. Känns dessutom ganska svårt att räkna på hur responsen blir.

Sitter därför i ett dilemma om jag ska våga lägga en stor del av vår reklambudget på ett nytt oprövat kort. Dessutom ser jag ett problem i att annonserna körs under en begränsad tidsperiod på 7 dagar vilket gör att det kan bli kämpigt för oss att hantera alla förfrågningar.

Sitter och väger både fördelar och nackdelar justnu och har ännu inte kommit till en vettig slutsats hur vi ska göra….

Ett till ben att stå på

tisdag, februari 2nd, 2010

Har en längre tid funderat på verksamheter som ska kunna komplettera det vi arbetar med idag. Har tittat på flera olika områden som skulle kunna fungera som ett komplement men där vi ändå vänder oss mot ungefär samma kundgrupp.

Nu har jag äntligen hittat en idé som jag tror stenhårt på och det är digital framkallning och då framförallt ”premium” segmentet med
Canvastavlor, förstoringar och kalendrar.

Tanken är att satsa hårdare på våra butiker och genom att erbjuda både våra gamla tjänster med digitalisering av gamla filmer med digital framkallning skapa oss ett bredare kundunderlag.

När jag har studerat konkurrenterna inom vårt nya område så har jag inte blivit särskilt imponerande. Personligen tycker jag det är fantastiskt vad du idag kan göra med dina bilder med egna tavlor, förstoringar och kalendrar.

Dock är de flesta konkurrenter extremt inriktade på små pappersbilder där det råder ett stenhårt priskrig. Där man istället borde fokusera på premium produkter enligt mig. Där butikerna ska ge inspiration vad man själv kan göra med sina bilder.

I samband med detta har vi nu fräschat upp inredningen i vår butik i Stockholm och valt att fokusera på att skapa en bra ”butikskänsla”

Gamla kundmottagningen:
IMG_0084
Vår gamla kundmottagning innan vi dekorerade om.
Till höger skymtar rummet där vi har vår nya kundmottagning

Butiksdelen:


Alla bitar är inte på plats ännu men det börjar närma sig.