Archive for juni, 2009

Butikslokal Stockholm

torsdag, juni 25th, 2009

Skrev igår på kontraktet gällande en ny butikslokal på Östermalm i Stockholm till BGA Videoproduktion. Tror det kan bli en bra lösning för oss på sikt. Ett perfekt läge med mycket trafik och en fräsch butik som är perfekt utformad för oss (Liten butiksdel, stor kontorsdel)

Återkommer med bilder och adress när alla papper är helt klara

Utmärkt kundservice

måndag, juni 22nd, 2009

Har följt debatten på E-handel.se gällande bl.a. fri frakt där RollUp Kungen kommit med sina synpunkter och berättad vad som har fungerat för dem.

Jag har själv handlat ett par omgångar ifrån RollUp Kungen. Det som först fick mig att handla var de låga priserna. Var dock missnöjd med kvaliten på en av produkterna (ett broschyrställ) som jag fick vilket jag påtalade. Fick då till svar att det vara bara att skicka tillbaka produkten så fick jag pengarna tillbaka.

Häromdagen upptäckte jag att vi hade lyckats slarva bort en del till en av våra rolluper som vi köpte via RollUp Kungen. Tänkte först att det bara var att slänga rollupen och beställa en ny. Men tänkte sen att det iallafall kunde vara värt att höra med företaget om det gick att köpa en ny del. Svaret jag fick var att de skickade ut det jag hade slarvat bort utan kostnad. Sån kundservice gillar jag och RollUp Kungen kommer efter detta ha mig som trogen kund.

Butikslokal i Stockholm

lördag, juni 20th, 2009

Sedan starten av vår första filial i Stockholm för tre år sedan har mycket hänt. När vi 2006 öppnade i Stockholm hade vi öppet en dag per vecka och hade endast mottagning av jobb. Ingen produktion och inga fast anställda utan vi skötte bemanningen med personal från Gävle.

Det har dock förändrats och idag har vi öppet 6 dagar i veckan och bedriver också produktion på våra båda Stockholmsfilialer. Vi sitter dock på alldeles för små ytor vilket gör att vi har svårt att uppnå någon effektivitet och saknar dessutom exponerings möjligheterna som ett riktigt butiksläge ger.

Jag har letat mer eller mindre sporadiskt de senaste åren men priserna har varit sjukt upptrissade för ett någorlunda centraltläge. Med rådande konjunkturläge har det dock skett en förändring och idag finns det ett flertal objekt till en rimlig hyresnivå och där det inte krävs alltför hög ”nyckelpeng”.

Därför ska jag på tisdag ner till Stockholm och titta på ett par intressanta butiker. Min förhoppning är att avsluta detta på tisdag och då vara stolt ”ägare” till ett fint butiksläge.

Jag återkommer senare med bilder och mer information

Full fart

fredag, juni 12th, 2009

Det rullar på med oväntad hög takt för att vara sommar som normalt är vår lågsäsong. Men det är ett ganska roligt bekymmer om man ska vara ärlig. Blir dock inga lediga dagar i år heller som det ser ut.

Har i dagarna fått glädjande besked av banken gällande en stor (i mina ögon) investering som vi har planerat för ett tag. Det kändes väldigt roligt med tanke på allt tal om att bankerna har blivit så otroligt hårda. Men efter ett långt samtal så blev min banktjänsteman övertygad om att vi hade en sund idé.

Om några timmar åker jag iväg på en resa där jag ska besöka alla våra butiker i Göteborg, Malmö, Hammarby Sjöstad & Lidingö. Ska bl.a. ordna med nya möbler och maskiner för att på sikt öka vår effektivitet. Ska även passa på att träffa de som jobbar på våra olika butiker. Har haft detta på min att göra lista sen i mars så det känns som det verkligen är på tiden. Blir en 4 dagarstripp och kommer vara tillbaka i Gävle på tisdag efter nästan 200 mil bakom ratten 🙂

Ligger även nu i startgroparna med att göra en mer seriös satsning på våra internetprojekt. Har påbörjat projektet med att ta fram mer innehåll och en ny grunddesign. Får se vart det leder. Hittills ligger mina internetbaserade inkomster på ca 1 kr per dag så har en bit kvar….

Google ångrar svartlistning av svensk entreprenör

fredag, juni 5th, 2009

Google ångrar svartlistning av Ted Valentins sidor. Läste igår om vad som hade hänt Ted på hans blogg. Tyckte det verkade väldigt konstigt och tydligen så tyckte även Google det när det kom upp till ytan enligt artikel i Dagens Industri

Visserligen bra att Google ska ändra på detta och häva svartlistningen av Teds utmärkta sidor. Är dock skrämmande vilken makt Google egentligen har och hur svårt det är för mindre sidor och människor som inte har samma kontaktnät som exempelvis Ted. Hade jag exempelvis gjort bra sidor(inte för att det lär hända men..) som hade blivit bortplockade ur Google så hade ingen brytt sig och jag hade absolut inte fått någon medial uppmärksamhet. Vilket troligvis hade inneburit att jag hade varit borta för gott.

Men kul iallafall att det verkar lösa sig för Ted Valentin.