Archive for september, 2009

Ny firmabil

fredag, september 25th, 2009

För ungefär 3 år sedan när jag drog igång mitt företagande på allvar så köpte jag en ny Peugeot Expert Boxline. Fick många förvånade kommentarer och även jag själv funderade om jag verkligen hade realistiska planer som trodde jag behövde en så stor bil…

I år har det dock visat sig att min Peugeot snarare har varit för liten och dessutom konstant fullbokat med resor kors och tvärs över hela Sverige. Efter lite funderande så slog jag till och köpte en Mercedes-Benz Sprinter 311 CDI 2008 som gått 6000mil.

Så nu borde vi ha lastutrymme så det räcker ett tag iallafall…

Vår nya Merca. Mer än dubbelt så stort lastutrymme som vår gamla bil...

Vår nya Merca. Mer än dubbelt så stort lastutrymme som vår gamla bil...

Planer 25 September – 3 Oktober

torsdag, september 24th, 2009

Blir mycket resande för mig närmaste tiden. Det är någonting jag tycker är roligt, känner mig lätt rastlös om jag blir sittande på samma kontor för många dagar.

Vi ska nu dra igång en ny tjänst som blir ett komplement till vår budbilservice som idag täcker nästan 20 orter. Vi ska börja stå på diverse köpcentrum en fast dag varje månad för att skapa kontinutet och ge våra kunder ytterligare en möjlighet att anlita oss förrutom budbil eller skicka in.

I första skedet ska vi stå permanent en dag per månad i Västerås, Norrköping, Skövde och Helsingborg. Jag har själv tagit premiärturen eftersom vår ordinarie eventpersonal befinner sig på annan ort och kör ett till event 🙂

Fredag:
Kommer jag befinna mig på Skrapan i Västerås och presentera våra tjänster för människor som befinner sig på varuhuset. Dagen avslutas med ett par hemleveranser.

Lördag:
Ytterligare en dag på varuhus och nu på Domino i Norrköping. Avslutar dagen med ett par hämtningar runt Vättern innan jag beger mig till Skövde.

Söndag:
Presentera våra tjänster för Skövde inne på Kommers Galleria. Skövde är en helt ny marknad och vi kommer i samband med detta även erbjuda hämtning och hemleverans i Skövdeområdet vilket är helt nytt för oss.

Måndag-Onsdag
På besök i vår Göteborgsbutik och vara med och titta vad som kan tänkas behöva åtgärdas. Även försöka utnyttja kvällarna till att komma ikapp med administrativt arbete (kan ju alltid hoppas…)

Torsdag
Besöka vår eventpersonal som befinner sig i Halmstad. Alltid lika roligt och vara med och se hur dom arbetar och även bolla lite idéer

Fredag
Står själv på ett event på Centrum Syd i Löddeköping. Var ett hastigt annordnat exprimentevent där vi ska se om vi kan styra om kunder till närliggande butiker (Malmö)

Lördag
Avslutar min lilla reseperiod med besök på vårt Stockholmskontor där jag ska titta på och sätta upp vårt nya CRM system från Mamut. Ska bli otroligt intressant att se om vi kan hitta ett system och arbetssätt som fungerar för oss

Sen blir det hem några dagar till Gävle innan ressuget sätter in igen 🙂

Köpt en systemkamera

fredag, september 18th, 2009

Har ett längre tag tänkt på att köpa en riktigt bra kamera för att kunna skapa en mer levande hemsida för BGA Videoproduktion genom att kunna producera egna bilder av hög kvalitet. Tanken är då att visa mer bilder från våra butiker och även event. Har sedan tidigare en digitalkamera som dock har några år på nacken och inte skapar bilder av absolut högsta klass (ja jag vet att det också beror på den som står bakom kameran…)

Nu är det förhoppningsvis snart åtgärdat och jag väntar hem en Canon EOS 40D inom ett par dagar 🙂

Blir svårt att skylla på kameran när jag tar kassa bilder i framtiden :)

Blir svårt att skylla på kameran när jag tar kassa bilder i framtiden 🙂

Göteborg före och efter

måndag, september 14th, 2009

Vi öppnade vår butik i Göteborg för 15 månader sedan. Det var då vårt första riktiga butiksläge. Tidigare hade vi alltid suttit i kontorsbyggnader. Så det var en helt ny erfarenhet för mig.

Vi körde på i ungefär samma stil som tidigare med ett skrivbord och några canvas tavlor med reklam. Skyltfönstren inreddes lite tafflig med några smalfilmsrullar och någon gammal projektor.

Kände mig ganska nöjd när vi var färdig. Men nu hade också mitt intresse väckts för butiksinredning och jag började inse mer och mer att det är otroligt viktigt hur vi väljer att profilera oss. Nu 15 månader senare har jag äntligen tagit mig tid att åtgärda det jag tycker saknas för att vi ska ge ett seriöst och professionellt intryck.

Vi började med att måla om butiken. Och ersatte den helt vita butiken med 3 väggar vita och 1 vägg svart. Det har därefter kompletteras med banderoller där vi berättar mer om våra tjänster. Vi har även ersatt vårt gamla IKEA skrivbord med en profilerad butiksdisk som vi har byggt själv. Vi har även köpt in fåtöljer så de kunder som väntar på betjäning slipper stå och trampa utan kan sitta ner och koppla av en stund.

Vi passade även på att installera spotlight och byta våra gamla lysrör för att få ett fräschare och mer välkomnande ljus. Vi flyttade även bort färdigställda arbeten som syns på bild nedanför till ett intilliggande rum.

dsc_0010
Före ”renoveringen”

Butiken när vi var klar...

Butiken när vi var klar...

Arbetslogg vecka 37

söndag, september 13th, 2009

Tänkte berätta lite hur en arbetsvecka kan se ut för mig.

Måndag-Onsdag: Befann mig nere i Göteborgsbutiken. Var på plats för att sköta butiken och samtidigt ta hand om att rekrytera ny personal. Efter att vår tidigare anställde hade valt att sluta. Passade även på att planera inför helgen då vi skulle renovera butiken. Körde upp till Stockholm kvällen/natten onsdag-torsdag

Torsdag: Vaknade upp i Stockholm och spenderade halva dagen i vår Stockholmbutik och vi passade samtidigt på att diskutera vad som saknades för en effektiv produktion på kontoret. Fick även besked att företaget som hade tagit på sig uppdraget att sätta upp skyltningen på fasaden och rutorna drog sig ur… Vid lunchtid tog jag bilen upp till Gävle för besöka vårt ”huvudkontor” första gången på 10dar som jag var uppe i Gävle.

Kvällen spenderandes därefter med besök på IKEA och Färghandeln för att handla det som behövdes inför resan ner till Göteborg på fredagen. Åkte därefter för att hälsa på en bekant dom driver företag. Alltid roligt att diskutera med andra som sitter i samma situation. Runt 23 kändes det som att det var färdigjobbat för dagen men påväg hem fick jag en solklar idé på ett projekt som hade deadline kommande dag så det var lika bra att åka till kontoret och köra på ett par timmar till…

Fredag: Blev inte riktigt som jag hade planerat. En av våra säljare kom förbi kontoret så vi blev sittande och diskutera priser och saker som vi kunde förbättra. Efter det var det bara att åka ner till Göteborg och checka in på hotellet för att sova

Lördag-Söndag: Vaknade i Göteborg och satt fart med att åtgärda allt som ska fixas i vår butik. I stora drag kan man säga att vi blåste ur rubbet och ersatte med en genomtänkt idé… Känns som man börjar få viss rutin efter att ha möblerat upp både Stockholm och Göteborg på ett par månader… Och nu ska jag bege mig tillbaka till Gävle för att sova.

Det var min vecka. Hoppas nästa blir lika roligt 🙂

Full fart

lördag, september 12th, 2009

Har haft några hektiska veckor nu med mycket resande. Befinner mig för tillfället i Göteborg där vi håller på och rustar vår butiksdel för att ge ett bättre intryck. Vi målar om och satsar på bättre belysning och försöker skapa en mer butikslik känsla. Har lagt ner åtskilliga timmar senaste månaderna att ta intryck av hur andra butiker gör

I övrigt känns allting positivt för tillfället. Har lyckats få tag i otroligt duktig personal senaste året som verkligen är ett lyft för oss. Har dessutom försökt att frikoppla mig från det löpande arbetet för att istället jobba med mer långsiktiga frågor och även jobba med övergripande effektiviseringar.

Är svårt många gånger då jag trivs väldigt bra med mina tidigare arbetsuppgifter men jag försöker intala mig själv att det är nödvändigt att istället ha ett ”helikopter” perspektiv och att oavsett hur hårt jag jobbar med det löpande arbetet så kan jag aldrig göra allt själv. Utan det är helheten som är det viktiga

Hur man inte får ett jobb

tisdag, september 1st, 2009

Vi har sökt ny personal till vår Stockholmsbutik. Otrolig många intressanta sökande.

Dock även väldigt många som nog inte riktigt vet vad dom söker och varför. Den här tror jag inte riktigt skulle uppskatta jobbet som vi erbjuder

”tjena mitt namn är xxx och jag söker jobbet som däckmontör.
är intresserad av detta låter spännande”

Nej, han fick inte jobbet 🙂