Archive for maj, 2010

En till ny butik!

fredag, maj 21st, 2010

Har under en längre tid spanat efter det perfekta läget för en 2a butik i Stockholm.
Fick för ett par veckor sedan upp ögonen på en lokal som låg på Södermalm strategiskt beläget vid uppfarten till Liljeholmsbron. Det gör det till ett idealiskt skyltläge för oss då en stor del av alla som kommer från södra delen av av stan och ska till Södermalm passerar här.

Vi får tillgång till lokalen 1 september och räknar med invigning omkring 15 september. Kostnaden för etablering räknar vi på omkring 600 000kr.

Det innebär att vår expansionstakt är ganska fylld för i år.

Planer för kommande vecka

lördag, maj 15th, 2010

Har befunnit mig på resande fot mellan våra butiker 9 maj och kommer komma hem på torsdag 20 maj efter att ha rest mellan: Gävle-Malmö-Stockholm-Göteborg-Stockholm-Gävle 🙂

Måndag-Tisdag
Befinner jag mig i Göteborg på besök på vår butik på Eklandagatan 29. Har även ett möte med en leverantör inbokat.
Ska även försöka jaga på ett par andra leverantörer med varor som vi behöver till vårt nya huvudkontor i Gävle.
Får förhoppningsvis också svar på budet på en lokal på Södermalm i Stockholm där vi hoppas kunna öppna i höst.

Onsdag-Torsdag
Befinner jag mig i vår butik i Stockholm för att fortsätta intron med vår nya personal. Räknar då även med att få svar från en webbyrå om hur utformningen av vår nya hemsida ska ske.

Fredag-Söndag
Tillbaka i Gävle efter nästan 2 veckors flängande. Ska ägna tiden åt att felsöka datorer som krånglar och börja skissa på lite inredningsidéer till våra butiker. Hoppas även få tid att uppdatera vår Engelska hemsida som är skrämmande utdaterad.

Tiden går fort när man har roligt 🙂

Ny butik i Norrköping

lördag, maj 15th, 2010

På söndag ska jag besöka Norrköping och skriva ett kontrakt på en ny butikslokal. Det är en liten butik på 40kvm med små skyltfönster. Butiken ligger på en mindre gata som mest ses av de som bor i närområdet. Det får bli en avvägning mellan bra läge och hyresnivå och nyckelpeng.

Tanken är att vi ska ha butiken öppen 1 dag per vecka och köra lite små tidningsannonser varje månad. Det gör vi för att testa ett nytt koncept med butiker i mindre städer med begränsade öppettider för att se om det kan bli lönsamhet. (Många bäckar små)

Tanken är att butiken ska öppna 1 augusti och att vi ska ha nogrann utvärdering och se om lönsamheten är tillräcklig. Har vi tillräcklig lönsamhet ska vi börja kolla på butikslokaler i alla städer med över 90 000 innevånare. Genom att inte ha stora butiker och begränsade öppettider så kan vi hålla kostnaderna låga men endå synas genom internet, butiksläge för närområdet och lägga några kronor varje månad på tidningsannonsering.

Vänsterpartiet briljerar…

söndag, maj 9th, 2010

Blir fascinerad hur frånvarande från verkligheten man verkligen kan vara när jag hör vad kommunisterna vill på sin kongress eller vad sägs om:
-6timmarsarbetsdag
-90% A-Kassa
-Slopad karensdag

För att inte tala om borttagandet av nedsättningen av arbetsgivaravgiften för ungdomar som kommer kosta mitt företag sexsiffriga belopp (Även medräknat den generella nedsättningen av arbetsgivaravgiften…)

Gonatt!

Flytt av vårt huvudkontor

lördag, maj 1st, 2010

Efter 2år på samma lokal i Gävle är det dags för en ny större lokal med bättre planlösning!
Flytten kommer påbörjas den 15e juni vår nya lokal befinner sig på samma gata fast ett par hundra meter bort. Lokalen består av en stor öppen yta + 2 små kontor & pentry och den total ytan är på 550kvm. Dessutom finns det lastport både fram och bak på lokalen.

Gamla lokaler:
1 Januari 2006 – Lokal på 67kvm. Då jobbade jag själv och tyckte lokalen var fantastiskt stor 🙂
1 Januari 2007 – Lokal på 95kvm som kanske var den sämsta flytten som någonsin hade gjorts. Vi skrev på avtalet om vår nya lokal 1 oktober 2006 och hade ingen aning om hur fort vi skulle växa. Redan 1a veckan i vår nya lokal insåg vi att den var för liten.
1 April 2008 – Lokal på 270kvm. Lokalens stora fördel var dess låga hyra och rejäla ytor. Vi var 4 personer som jobbade här och lokalen kändes i början överdrivet stor. Glädjen var dock inte långvarig när sommarvärmen kom och temperaturen gick upp till över 30grader inomhus… Dessutom låg lokalen på 2a våningen vilket inte var så roligt när flera hundra kilo skulle bäras.
1 Juli 2009 – Lokal på 320kvm.