Archive for december, 2011

Planer inför 2012

torsdag, december 29th, 2011

Planer inför 2012

Öka omsättningen på befintliga butiker
Under 2012 är vår nuvarande plan att inte öppna några fler butiker utan fokusera på de butiker som vi har. Det finns mycket som vi har kvar att jobba på för att få ut så mycket som möjligt av respektive butik. Speciellt då på fotobutikssidan där vi fortfarande är relativt färska på flera orter.
Butikerna i Malmö / Gävle / Stockholm Östermalm-Södermalm förvandlades till fotobutiker under 2011 så här finns det mycket att jobba på.

Utveckla vårt produktutbud
Detta sammanfaller ganska mycket med att utveckla befintliga butiker. Istället för att öppna fler butiker ska vi utöka produkt och tjänsteutbudet i befintliga butiker. Vi har många intressanta saker på G inför 2012.

Börja med e-handel
Ett projekt som redan är på gång. Vi ska nämligen börja sälja personliga studentplakat på internet

Gå på fler kurser & nätverkande
Är redan anmäld till 2 kurser under januari-februari och min förhoppning är att hinna gå fler.

Vad som hände 2011

onsdag, december 28th, 2011

Här är en liten uppföljning på mitt inlägg på planer inför 2010

Fler butiker (Nästan avklart)
Förrutom nya butik i Jönköping och Gävle som redan var bestämt vid årets början har vi också öppnat en butik i Sundbyberg.
Blev dock inte ytterligare en butik som var målet. Fokuserade istället på att renovera nuvarande butiker

Öka vår omsättning (Nästan avklart)
Lyckades inte heller här fullt ut. Har inte några exakt siffror klar i skrivandes stund men omsättningen ökade med över 50% men riktigt till 20 miljoner lyckades vi inte.

E-handel (EJ Avklarat)
Vår sida för canvassidor är nästan klar. Men vi väljer att inte sätta igång utan satsar istället på e-handel med studentskyltar som vi räknar med att ha igång under 2012

Bygga egen lokal (Ej avklarat)
Här har de verkligen inte hänt någonting alls. Tanken finns men har inte gjort ett dugg under året.

Jobba lite mindre (Avklarat)
Jobbar lite mindre idag och snittar runt 75-80 timmar per vecka

Alla mål är inte uppnådda men vi är ganska nöjd med hur året har utvecklats. Fotosidan har gått bättre än vi har kunnat ana och här ser vi också en stor potential inför 2012. Vi har gjort stora investeringar både i tid och pengar och tror vårt koncept är helt rätt i framtiden då många av våra konkurrenter har stora ekonomiska problem.

Renovering klar i Sundbyberg

tisdag, december 20th, 2011

Som jag berättade i ett tidigare inlägg köpte vi en fotobutik i Sundbyberg tidigare i år. Nu är vi äntligen klar nästan klar med vår renovering både invändigt och utvändigt.

Det som ska göras innan vi är helt klar är att ta bort markiserna och även sätta upp budskap på dom stora blåa partierna. Vi har även installerat belysning som lyser upp butiken nattetid vilket är ett enormt lyft.

Före renovering:

Efter renovering:

Nytt projekt inför 2012 – Studentskyltar

lördag, december 17th, 2011

Förra året gjorde vi våra första stapplande steg med att sälja studentskyltar. Till i år var vi mycket bättre förberedda men vi känner att det finns mycket mer att göra.

Därför ska vi satsa ännu hårdare till 2012 med snyggare mallar, bättre material till skyltarna och framförallt göra det enkelt att beställa.

Vi håller därför på och ska lansera en separat sida där man som kund ska kunna beställa sina studentskyltar och få dessa levererade till närmaste postkontor eller BGA butik. Justnu är sidan helt tom och finns bara på idé stadiet men vår förhoppning är att projektet ska vara igång till 1 mars 2012.

Detta är ett projekt som vi tror väldigt mycket på och som jag kommer uppdatera i bloggen med hur det går…