Archive for maj, 2009

En produktiv dag

tisdag, maj 26th, 2009

Lyckades komma upp i tid och vara på kontoret redan 7 imorse. Har alltid som mål att vara på kontoret 7 men tyvärr är jag en aning för morgontrött för att det ska gå vägen 😉

Har tagit kontakt med Nordea för att diskutera en eventuell investering vi funderar på. Fick ett kyligt bemötande och knappt trodd kändes det som när jag berättade att vår omsättning har ökat i år. Det ska ju tydligen gå dåligt för alla så att säga att det går bra är inte riktigt trovärdigt tydligen. Nu är det bara att avvakta och hoppas på det bästa. Om några dagar/veckor får jag besked om dom tror på min idé eller om jag måste söka mig vidare.

Har tittat lite på ALMI’s villkor och låneansökningsprocedur. Blir dock en aning avskräckt när jag ser den enorma pappersbunten dom vill ha för att kunna ta ett lånebesked. Jag förstår givetvis att man inte kan låna ut pengar utan underlag. Men tycker nästan det känns en aning löjligt att svara på denna mängd med frågor för ett litet företag som har varit igång ett tag. Information ALMI vill ha är en Affärsplan som i mina ögon känns en aning för detaljerad…

Att sitta och hitta på och skriva massa tok i en affärsplan känner inte jag att det har mycket koppling till den faktiska verksamheten…

Har även hunnit med att göra det sista på vår nya hemsida nämligen att uppdatera vår Danska del. Så nu är hela sidan komplett uppdaterad. Vill även tacka Nisch som har hjälpt oss att ta fram vår nya design.

Tog även kontakt med mitt försäkringsbolag för att se över lite saker gällande vårt försäkringsskydd. Var några saker som fattades i vårt skydd och dessutom var vi felklassificerade gällande hustyp. Var tydligen gammala uppgifter som stod kvar om att vi höll till i ett trähus vilket inte stämmer. Genom att ändra det så sänkte vi våra kostnader med åtskilliga tusenlappar per år. Det är alltid trevligt att spara några tusenlappar på ett enda telefonsamtal 🙂

Spotify invites

måndag, maj 25th, 2009

Fick tag i en bunt Spotify invites som jag inte har någon nytta av. Känns som ett konto räcker 🙂
Om det är någon som behöver en invite till Spotify så skicka en kommentar så kanske ni har turen att bli den lycklige…

*EDIT*
Så går det när man kopierar och klistra utan att titta så allt kommer med… Alla som vill ha en Spotify måste i gengäld ge mig en länk ifrån deras blogg i ett inlägg till det här inlägget. Först till kvarn gäller…

Om att tänka på dina kunder

tisdag, maj 19th, 2009

Har skrivit en liten reflektion över vad jag tycker att många företag missar. Ofta får jag ren känsla av att man har satsat allt krut på design och bara skrivit texterna som utfyllnad utan att tänka på vad kunden vill ha och vad som behövs för att ge ett förtroendefullt intryck.

Läs mer: Kundperspektiv i Fokus

Bloggtips

måndag, maj 18th, 2009

Innovatoren blogg som kanske inte uppdateras så ofta, dock är de inlägg som görs av väldigt hög kvalitet. Mycket intressanta tips om vad man bör tänka på när man ska skapa innehållssidor. Väldigt tydligt och pedagogiskt upplagt. Har just sträckläst hela bloggen och tyckte jag lärde mig en del och framförallt roligt att se hur andra tänker och jobbar

Google Adwords

lördag, maj 16th, 2009

Efter mitt roliga e-mail ifrån Google Adwords för ett par dagar sedan bestämde jag mig för att börja läsa på lite om Adwords. Har använt Adwords sen 2005 och lägger idag femsiffriga belopp på annonseringen varje månad för BGA Videoproduktion. Med tanke på de relativt stora belopp jag spenderar varje månad kanske det vore läge att läsa på och fundera på min strategi.

Det som gjorde att jag verkligen hajade till var att se hur två annonser jag körde skiljde sig otroligt i CTR (klickfrekvens). Jag förstod givetvis redan före att det skiljde beroende på hur annonsen var utformad men att se en klickfrekvens på 0,01% på min sämsta annons och 1,84% på min andra gjorde att jag insåg att någonting måste göras.

Adwords

Adwords

Har nu spenderat åtskilliga timmar att läsa på och även gjort en total makeover på min annonsstrategi. Har även kapat bort vissa ord som hade en otroligt låg CTR och en hög bonuce rate (Över 70%) Eftersom jag har förstått att detta kan skada mina övriga Adwords kampanjer. Dock har dessa ord gett relativt mycket besökare. Men att få besökare som är totalt ointresserade av mina tjänster är ju långt ifrån optimalt och dessutom betala för det 🙂

Får se hur min satsning på Adwords fortsätter. Ska återkomma med en rapport om en månad över hur det har gått.

Innehållssidor och facebook strul

torsdag, maj 14th, 2009

Idag har varit en internet produktionsinriktad dag. Blev att jag registrerade ett par domäner idag inom ett par nischer som jag tyckte verkade intressanta. Återkommer när/om jag hunnit bygga något vettigt innehåll.

Spenderade även ett par timmar på att färdigställa www.fisketips.info som jag nu tycker håller iallafall en acceptabel standard och som förhoppningsvis kan locka sportfiskare som behöver fisketips. Gäller bara att få upp min rankning på Google på viktiga sökord.

Måste dock bestämma mig för om jag ska ta kontakt med en designer och skapa ett WordPress theme som jag kan använda på alla innehållssidor som håller en riktigt hög klass. Har tittat runt bland gratis alternativen utan att riktigt hitta något som jag gillar för det jag ska använda det till. Skulle vara intressant att försöka bygga upp en bra grafisk grundprofil som man kan fortsätta arbeta på när man bygger fler sidor.

Började även fundera på att skapa en Facebook sida för BGA Videoproduktion. Har gjort det nu men jag måste säga att jag inte är imponerad över gränssnittet. Har skapat det via mitt personliga Facebook konto (Kanske är det där misstaget ligger) men det hände mer än en gång att jag lyckades installera program på min personliga sida när det skulle till företagssidan. Gjorde i stort sätt ingenting förutom att skapa ett RSS feed. Får se om jag bemödar mig med att skapa något mer innehåll där.

Tycker det är jäkligt roligt att jobba med internet baserade projekt och önskar ibland att man kunde få sitta på heltid med detta och lära sig mer.

Fixat med bloggen

onsdag, maj 13th, 2009

Har suttit idag och anpassat bloggdesignen så att den blev exakt såsom jag ville och nu är jag nöjd! Tog dock lite väl lång tid, får skylla på mina minst sagt bristande kunskaper i PHP. Vill verkligen rekommenderas Den kompletta SEO Guiden av Marcus Westberg. Där hittade jag mycket bra tips och lärde mig hur WordPress är uppbyggt.

Tog även bort nofollow på alla som postar mer än 3 kommentarer. Så nu är det bara för er att börja kommentera 🙂

Roligt beslut från Google Adwords

onsdag, maj 13th, 2009

Har annonserat med Google Adwords i ett par år nu och tycker det fungerar utmärkt. Är inte precis en stor annonsör men lägger endå 6 siffriga belopp varje år på annonseringen. Fick idag ett mail ifrån Google Adwords där dom beslutat att ta bort en av mina annonser p.g.a. varumärkesintrång.
———————–
ANNONSTEXT:
Upplev dina Super 8 igen
Vi skannar med högsta kvalitet
Butiker Stockholm, Gävle & Göteborg
www.bgavideo.com/Smalfilm

Vidtagen åtgärd: Tillfälligt avstängd – Väntar på redigering
Problem: Varumärkesterm i annonstext
~~~~~~~~~
FÖRSLAG:
-> Annonsinnehåll: Ta bort följande varumärke från din annons: SUPER 8.
———————–
Jag ställer mig väldigt frågande till detta och undrar om Google verkligen förstår vilket Super 8 som jag syftar på. (Finns både en hotellkedja och en typ av film vilket är det vi annonserar om) Dessutom blir det ännu roligare när man gör en sökning och ser att alla våra konkurrenter har fått behålla ordet Super 8.

Mailade till Google och frågade vad dom grundade sitt beslut på. Fick tillbaka en halv uppsats utan något vettigt innehåll. Så jag får väl helt enkelt ge upp ordet Super 8 och hoppas att allsmäktiga Google inte vill ta bort fler av mina ord 🙂

BGA Videoproduktion – Ny Engelsk hemsida

måndag, maj 11th, 2009

Har tänkt ta tag i att uppdatera både design och innehåll på vår Engelska hemsida som tyvärr har fått stå tillbaka på senare tid. Idag fick jag tid över och har suttit hela dagen för att få allting klart. Blev klar alldelles nyss så nu har vi en lika fräsch hemsida på Engelska som på Svenska.

Såg dock att det fortfarande fanns några små fel att åtgärda men det får bli imorgon. Vi har inte direkt extrema mängder med kunder som har nytta av vår Engelska del men endå tillräckligt för att hålla en fräsch uppdaterad sida.

Bilarbetare får rensa ogräs när företaget sparar – Förfärligt!

lördag, maj 9th, 2009

Tittade extra noga om det var första april eller om jag hade kommit till en extremkommunistisk grupp men nej detta är tyvärr sanning i Sverige…

Fabriken har infört stoppdagar då arbetarna har 85 procents lön – då kan de vara hemma, men måste vara beredda på att utföra underhållsjobb på fabriken. I stället för att hyra in folk att rensa ogräs, så utnyttjades den arbetskraft som ändå fanns. Metallklubbens ordförande Ann-Christine Antonsson säger till lokalradion att många är upprörda. – De känner sig utnyttjade. Som tjänstehjon.

Ja det är veeeerkligen hemskt att folk måste jobba för lönen…. Att göra något annat än det som står i Anställningsavtalet måste vara otroligt svårt. När det nu är sämre tider och bilbranschen är otroligt drabbad varför ska inte då alla kunna hjälpa till och försöka komma på flexibla lösningar? Det vore en sak om de anställda skulle gå ner i lön eller liknande. Men här har iallafall jag svårt att se vart problemet ligger…

Källa: Aftonbladet