Archive for januari, 2010

Byter bank – Hejdå Nordea!

fredag, januari 29th, 2010

Har sedan jag startade mitt företag 2005 alltid använt mig av Nordea och inte haft så mycket att klaga på förrutom att jag har bytt kontaktperson 20gånger.

Varje gång jag behövt göra en investering eller få lån har det gått relativt smärtfritt. Det som dock fick mig att byta bank är att jag helt plötsligt får en räkning på 120 000kr gällande en avbetalning (I vanliga fall betalar jag 6000kr…)

Det visar sig att Nordea har bestämt sig att det helt plötsligt krävs inte bara en utan TVÅ kontantinsatser på en maskin jag köpte. Gjorde en liknande affär för 2 år sedan och då krävdes bara en kontantinsats.

Ringde till Nordea och fick då beskedet att det inte var något fel utan att det alltid fungerade så. Försökte då förklara att det absolut inte var fallet när jag tidigare köpte en maskin.

Det tyckte dock inte Nordea var särskilt intressant utan det var bara att betala och se glad ut…

Så nu blir det till att byta bank 🙂

Ny butik

söndag, januari 24th, 2010

Våra planer på Oslo ligger återigen på is. Insåg att det skulle dra för mycket tid och pengar och att vi fortfarande har mycket kvar att göra i Sverige.

Har för ett par dagar sedan skrivit kontrakt på en ny butik i Malmö. Planerad öppning är 10 mars och den nya butiken kommer då ersätta vårt sömniga kontor i Malmö/Arlöv där vi idag har öppet en dag per vecka. Ska försöka skapa en premiärkänsla när butiken öppnar med rejäla reklamkampanjer och specialerbjudande för att ge vår nya butik en rejäl skjuts frammåt.

Tidigare när vi har öppnat butiker eller bytt läge så har vi smygit igång verksamheten. Nu tänkte jag testa att verkligen ha allting klart till öppningen och fokusera på att snabbt få upp omsättningen. Förhoppningsvis kommer det flyta galant och ge butiken en bra start…