Archive for juni, 2017

BGA i Danmark

tisdag, juni 6th, 2017

Under ganska hastiga former bestämde vi oss för att även testa lyckan på den Danska marknaden med vår e-handel.

Vi öppnade 12 april under vårt nya namn som är BGA Nordic och började direkt få kunder (Dock kommer kunderna hittills nästan uteslutande via Adwords men de är helt enligt plan) och har fram till idag 6 juni haft totalt 760 order i Danmark. Den största skillnaden som vi upplever är betalsätt där KCO som vi är vana med inte ens finns. Vi erbjuder idag betalning med DIBS (Visa och Mastercard. Ska börja med DAN-kort inom kort), Klarna faktura (endast privatpersoner) & Paypal. Hittills har fördelningen mellan betalsätten varit:
Dibs: 686 order
Paypal: 60 order
Klarna: 13 order

Vi har även valt att kunderna kan hämta sin beställning i vår butik i Malmö. Stor anledning till att vi har gjort detta är för att inge förtroende att vi faktiskt har fysiska butiker och inte bara är en näthandlare. Hittills har 2 kunder valt detta 🙂

En stor skillnad vi också har upplevt är fraktsätten. Idag erbjuder vi bara leverans till ombud då nuvarande lösning endast har stöd för detta. De är ingenting som våra Danska kunder uppskattar utan vi får dagligen frågor om hemleverans. Det är också något vi kommer åtgärda inom kort.

Framtiden?
Vi ser Danmark som en väldigt viktig marknad för oss och planerar att starta en fysisk butik i Köpenhamn innan året är slut med samma koncept som vi har i övriga butiker i Sverige och Norge.