Archive for juni, 2011

Nyrenoverad butik i Malmö

torsdag, juni 16th, 2011

Vi öppnade vår butik i Malmö för drygt ett år sedan och mycket har hänt sen dess.

När butiken öppnade hade vi en tanke om inredningen att butiken skulle påminna om en ateljé…


Resultatet blev dock bara väldigt ödsligt 🙂

I november ifjol var det dags igen. Denna gång vart vi mer nöjd och fick till mer av känslan som vi var ute efter i butiken. Det märktes också på våra kunder att det var uppskattat.


Här kände vi oss absolut mer nöjd.

Dock insåg vi efter ett tag att det inte var riktigt lyckat. Dom svarta hyllorna hade en väldigt dämpande effekt på belysningen dessutom såg butiken fortfarande ödslig ut (Fastän 50% av ytan var borta) Det rådde även platsbrist i butiken så vi kunde inte exponera alla varor och tjänster som vi ville.

Det gjorde att vi i våras bestämde oss för att butiken skulle få ytterligare en ansiktslyftning vilket nu nästan är klart (Det som fattas framförallt är några luckor på hyllorna och blåa skyltar ovanför alla sektioner)

Här kommer bilder på hur butiken ser ut nu.

Välkommen in!
BGA Videoproduktion – Malmö

Eget kontor / lager

torsdag, juni 9th, 2011

Lageryta:
Vår verksamhet har i år gått från ett tjänsteföretag där vi digitaliserade gamla filmer & bilder till att istället bli ett detaljhandelsföretag inom fotobranschen där vårt mål är att skapa en ny modern typ av fotobutik.

Det har dock inte gått riktigt smärtfritt såhär långt. Det största problemet är varuförsörjningen. Eftersom de flesta av våra butiker hittills har för liten omsättning för att själv sköta sina varuinköp så måste detta ske centralt.

Det har vi inte kunnat göra på ett bra sätt hittills och det beror på att vi har saknat yta för att upprätta ett lager.

Eget kontor:
Jag har i alla år haft mitt kontor i samma lokaler i Gävle som vår produktion och kundtjänst håller till i. Detta har dock blivit ett bekymmer på senare år med otydlig ansvarsfördelning och att jag lätt hamnar med uppgifter som någon annan har ansvar för.

Dessa två faktorer har gjort att jag ett längre tag letat efter en lösning och för ett par veckor sedan hittade jag den perfekta lokalen i Gävle. 200kvm lageryta med riktig lastport och 80kvm kontor. Så nu sitter jag helt själv i mitt kombinerande kontor och lager. Denna förändring har höjt min effektivitet något enormt och jag känner att jag verkligen får saker gjorda.

Dessutom kan vi få ordentlig överblick på vårt lager och verkligen ha allting hemma i vårt centrallager för smidig utleverans till respektive butik.